Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepříjemný omyl: Server The Telegraph omylem oznámil úmrtí prince Philipa

Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Britové se zděsili, když deník The Daily Telegraph dnes na svém webu oznámil úmrtí prince Philipa (96), manžela královny Alžběty II. Nakonec se ukázalo, že jde o nedorozumění.

"Vévoda z Edinburghu, nejdéle sloužící choť panovníka v britských dějinách, zemřel ve věku XX let, oznámil Buckinghamský palác." Takto začíná oznámení o úmrtí ve zprávě, kterou má respektovaný britský list zjevně připravenou, až tato smutná událost nastane.

"Buckinghamský palác zatím nezveřejnil oficiální podrobnosti o pohřbu, ale očekává se, že tělo vévody bude převezeno do Královské kaple Paláce sv. Jakuba v Londýně, kde pravděpodobně bude spočívat do dne pohřbu. Odtud bude převezeno po silnici na hrad Windsor," napsal deník.

V omylem zveřejněném textu také před jeho stornováním stálo, že na pohřeb by mělo být pozváno na 800 truchlících, včetně příslušníků vojenských jednotek, charitativních organizací, jichž byl princ Philip patronem, a také lidí spjatých s udělováním Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu.

Na sociálních sítích se omyl zpravodajského serveru stal okamžitě terčem uštěpačných poznámek. "To, že princ Philip odchází do důchodu, ještě neznamená, že je mrtvý. Někdo v Telegraphu dostane padáka," napsal na twitteru uživatel Tim.

Témata:  Princ Philip Velká Británie noviny a tisk

Aktuálně se děje

18. května 2024 10:24

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy