Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pyrotechnici v Düsseldorfu zneškodnili americkou bombu z druhé světové války

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Düsseldorf - Přibližně 2300 obyvatel západoněmeckého Düsseldorfu bylo evakuováno kvůli bombě z druhé světové války. Kolem poledne pak bombu pyrotechnici úspěšně zneškodnili.

Část obyvatel z okolí nálezu bomby ve čtvrti Derendorf úřady dočasně umístili v přilehlé škole. Většina ale pobývala v práci nebo u známých, napsal server rp-online.

Americká puma byla objevena v pondělí na staveništi. Kvůli její likvidaci byla dočasně omezena místní silniční i železniční doprava. Po její likvidaci se lidé mohli vrátit zpět do svých domovů v centru hlavního města spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Zrušena byla i omezení dopravy, informoval web listu Focus.

Evakuace kvůli zneškodnění válečných bomb nejsou pro německá města nijak výjimečné. Loni v prosinci bavorské město Augsburg nařídilo kvůli nevybuchlé letecké bombě evakuaci 54.000 lidí, což bylo vůbec největší takové preventivní vyklizení města v historii Německa.

Témata:  Německo bomby

Aktuálně se děje

19. května 2024 13:48

Počasí: Meteorologové aktualizovali výstrahu před nedělními bouřkami

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy