Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemětřesení na Ischii: Na ostrově tráví dovolenou stovky Čechů. Někteří spali před hotelem

Zemětřesení, ilustrační fotografie
Zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto

Řím - Zemětřesení, které zasáhlo italský ostrov Ischia, se českých turistů nedotklo. Na místě jich je nyní s cestovní kanceláří zhruba 400. Úřady informovaly, že evakuace turistů není prioritou.

Ostrov Ischia nepatří mezi nejpopulárnější destinace českých turistů, ale jeho obliba vzrůstá. Exim tours tam má 200 klientů, všichni jsou v pořádku. "Zemětřesení nezasáhlo část Forio, kde máme naše hotely. Jen někteří z důvodu obav se rozhodli strávit noc na lehátkách před hotely," uvedl marketingový ředitel Exim tours Stanislav Zíma. Hotely v této oblasti jsou podle něj stavěny tak, aby zemětřesení odolaly.

Podle delegáta cestovní kanceláře Alexandria, která má na ostrově 100 turistů, od rána opouštějí ostrov italští turisté, kteří si vybavují následky loňského zemětřesení ve střední Itálii. Situace na ostrově se ale uklidňuje, zahraniční turisté na ostrově zůstávají.

Nejvíce postiženým obydleným místem je přístav Casamicciola na severu ostrova, kde se zhroutilo sedm budov. Stovky turistů a obyvatel se pokoušely dostat do přístavu, odkud odplouvají trajekty do Neapole. Úřady informovaly, že evakuace turistů není prioritou. Přesto byly v noci vypraveny tři mimořádné trajekty, na nichž ostrov opustilo 1051 turistů i místních obyvatel.

Témata:  zemětřesení v Itálii Češi turisté zemětřesení

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy