Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syn Trumpa čekal od ruské advokátky kompromitující informace na Clintonovou, přiznal před Senátem

Donald Trump junior
Donald Trump junior
Foto: Wikimedia Commons

Washington - Syn prezidenta USA Donald Trump mladší dnes před soudním výborem amerického Senátu přiznal, že se sešel s ruskou právničkou, protože mohla disponovat kompromitujícími materiály na Hillary Clintonovou.

Trump junior dnes ale prohlásil, že schůzka nic nepřinesla, a zároveň zdůraznil, že se nikdy tajně nedohadoval s Rusy na ovlivnění amerických prezidentských voleb. Informuje o tom deník The New York Times. 

Trump mladší schůzku s Nataljí Veselnickou, která má podle médií kontakty na ruské vedení, odůvodnil snahou o posouzení "způsobilosti" Clintonové stát se prezidentkou.

Dnešní jednání senátního výboru, které je uzavřené a má trvat několik hodin, zahájil prezidentův syn více než čtvrthodinovým úvodním prohlášením, po němž mu senátoři začali klást dotazy. Trumpově schůzce z června 2016 byli přítomni rovněž Trumpův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy kampaně Paul Manafort.

Témata:  Donald Trump Rusko Hillary Clintonová Donald Trump junior

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy