Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žaloba na ženu premiéra? Manželka Netanjahua utrácela státní peníze na hostiny

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: Facebook

Jeruzalém - Izraelský prokurátor zvažuje žalobu na manželku izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Prý použila státní peníze ve výši 100.000 dolarů k osobním účelům, zejména na soukromé hostiny.

Ministerstvo spravedlnosti dle agentury Reuters oznámilo, že na Saru Netanjahuovou možná bude podána žaloba za zneužití státních peněz a porušení důvěry.

"Obvinění ze zneužití peněz jsou absurdní a nepodložené," napsal na twitteru Netanjahu, který je premiérem Izraele už 11 let. Funkci zastává čtvrté volební období.

Sám Netanjahu je v současné době vyšetřován kvůli dvěma korupčním případům. První případ souvisí s dary, které jeho rodina možná obdržela od jistého podnikatele, zatímco v druhém případě se údajně dopustil korupce, když chtěl zajistit, aby se o něm lépe psalo v tisku.

Témata:  Izrael Benjamin Netanjahu zpronevěra

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy