Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Paříži se pod kamionem našly benzinové lahve a zápalné zařízení

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Pod kamionem firmy Lafarge dnes byly v Paříži nalezeny lahve s benzinem napojené na jednoduché zápalné zařízení. Policie podle francoouzských médií událost vyšetřuje.

Nález byl ohlášen poté, co v noci z pátku na sobotu byly objeveny nastražené bomby u bytového domu v jedné z luxusních pařížských čtvrtí.

Součástí výbušného zařízení byly plynové nádoby, některé obsahovaly také benzin a měly napojení na mobilní telefon.

Za poslední tři roky ve Francii při teroristických útocích islámských radikálů zahynulo více než 230 lidí. Islámský stát, který má v Sýrii a Iráku základny bombardované francouzskými letouny, vyzval své stoupence k útokům na Francii.

Témata:  Francie bomby Paříž

Aktuálně se děje

19. května 2024 15:19

Rusové po útoku ukrajinských dronů zastavili provoz ropné rafinerie

Rusové museli v neděli po masivním dronovém útoku pozastavit provoz ropné rafinérie ve Slavjansku v Krasnodarské oblasti na jihu země. Obě strany konfliktu v noci podnikly vzdušné údery proti nepříteli. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Benjamin Netanjahu

Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě, zní z Izraele

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.