Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Angelina Jolie a další hvězdy obvinily hollywoodského magnáta Weinsteina z obtěžování

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Foto: iCelebZ.com

New York - Filmového producenta Harveyho Weinsteina, který čelí obvinění ze sexuálního obtěžování žen, obvinily z nevhodného chování další herečky, mimo jiné Gwyneth Paltrowová či Angelina Jolie.

Italská herečka Asia Argentová listu The New Yorker sdělila, že Weinstein ji před 20 lety násilím přinutil k sexu. Své zděšení z Weinsteinovy kauzy dnes podle agentury AP vyslovila někdejšího první dáma USA a neúspěšná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, která od producentovy rodiny v minulosti přijala finanční dary.

Jeden z nejmocnějších mužů Hollywoodu podle médií i podle prohlášení hereček sexuálně obtěžoval ženy dlouhodobě. Sám Weinstein, který je spoluzakladatelem produkční a distribuční firmy Miramax, k obviněním uvedl, že si uvědomuje, že jeho chování v minulosti způsobilo mnoho bolesti a že se za to omlouvá.

S novým tvrzením dnes přišla Argentová, která uvedla, že ji Weinstein k sexu přinutil v roce 1997 na jednom večírku Miramaxu ve Francii. Odmítnout se ho tehdy bála ze strachu, že by ji zničil. "Být obětí s sebou nese pocit odpovědnosti," řekla s tím, že kdyby byla silnou ženou, tak by ho nakopla do rozkroku a utekla. "Neudělala jsem to, proto se cítím odpovědná," dodala.

Paltrowová prohlásila, že se ji Weinstein na začátku její kariéry snažil přimět k masáži a že se jí později zastal její někdejší přítel Brad Pitt. Také Jolieová oznámila, že má z mládí s producentem špatné zkušenosti, proto s ním odmítla spolupracovat a varovala před ním i ostatní.

Témata:  Angelina Jolie Hollywood Harvey Weinstein

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy