Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzský soud poslal do vězení antifašisty, zaútočili na policejní auto

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzský soud poslal za mříže sedm lidí kvůli loňskému útoku na policejní vůz v Paříži. Radikální antifašista Joachim Landwehr ze Švýcarska, který dýmovnicí vůz zapálil, dostal nejvyšší trest - sedm let.

Útok se odehrál na demonstraci, při které převážně mladí lidé protestovali proti kontroverzním změnám pracovního práva.

Do auta, které uvázlo v dopravní zácpě, bili muži kovovými tyčemi a nakonec jej zapálili. Policista, který seděl za volantem, vyvázl s lehkým zraněním, informovala agentura AFP.

Landwehra soudili v nepřítomnosti, neboť je na útěku a zřejmě se zdržuje ve Švýcarsku. Třiadvacetiletý francouzský student Antonin Bernanos, kterého usvědčili z napadení řidiče policejního vozu, dostal pět let vězení s možností propuštění po třech letech.

Témata:  policie Francie násilí anarchisté

Aktuálně se děje

12. června 2024 16:20

Rychlík stihl zastavit před srážkou v Pardubicích. Strojvedoucí si uvědomil omyl

Vyšetřování tragické srážky rychlíku a nákladního vlaku, která se na den přesně před týdnem stala v Pardubicích, pokračuje. Podle zjištění Drážní inspekce si strojvedoucí rychlíku uvědomil, že projel návěst, a zastavil. Personál protijedoucího vlaku ale nebyl nijak varován, takže nemohl včas zabrzdit. Podle posledních informací už není nikdo ze zraněných v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy