Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská pohraniční stráž po přestřelce zadržela Ukrajince

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Ukrajinec (31) se dnes pokoušel nezákonně překročit ruské hranice. Po přestřelce ho ruská stráž zadržela. Kyjev se k incidentu zatím oficiálně nevyjádřil.

Zadržený Ukrajinec v přestřelce "utrpěl středně těžká zranění". Ozbrojen byl dvěma pistolemi a pěti granáty, tvrdí ruská tajná služba FSB.

Ukrajinská pohraniční stráž uvedla, že o incidentu nic neví. "Nejspíše je to další provokace Ruska," usoudil pobočník velitele pohraničníků v televizi.

Tento měsíc FSB informovala o zadržení šesti Ukrajinců, kteří se pokoušeli přes hranici propašovat 20 tun zemědělských výrobků.

Na počátku měsíce byl na rusko-ukrajinských hranicích zabit ruský pohraničník při přestřelce s třemi narušiteli hranic, kteří také byli zabiti. Podle ruského tisku pravděpodobně šlo o teroristy, vracející se ze Sýrie přes Ukrajinu do Čečenska na severním Kavkazu.

Témata:  Ukrajina Rusko FSB

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.