Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Weinsteina čeká izolace, vyloučilo ho sdružení amerických producentů

Hollywood
Hollywood
Foto: Reprofoto internet

Los Angeles - Vlivná organizace Sdružení amerických producentů (PGA) vyloučila ze svých řad Harveyho Weinsteina (65), a to navždy. Tento hollywoodský magnát momentálně čelí řadě obvinění ze znásilnění a sexuálního obtěžování.

Začátek formálního procesu, jehož cílem bylo Weinsteina zbavit členství, ohlásilo PGA tento měsíc. Nyní sdružení v prohlášení uvedlo, že Weinstein se místo účasti na disciplinárním řízení rozhodl členství vzdát. V reakci na povahu skutků, ze kterých je producent obviňován, se pak vedení PGA rozhodlo Weinsteinovi doživotně zakázat členství v tomto sdružení.

"Tento bezprecedentní krok odráží závažnost, s jakou sdružení sleduje bezpočet zpráv o Weinsteinově desítky let trvajícím hanebném chování," uvedlo PGA, které má přes 8100 členů. "Sexuální obtěžování v našem průmyslu či v řadách Sdružení amerických producentů nemůže být tolerováno," dodala organizace.

Podobné disciplinární řízení jako PGA zahájilo i Sdružení amerických režisérů (DGA). Ze svého středu už vyloučila Weinsteina také americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS), která uděluje filmové ceny Oscar.

Témata:  znásilnění Hollywood

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy