Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Charlie Hebdo opět pobuřuje, odborníka na islám znázornil nepříliš korektně

Charlie Hebdo
Charlie Hebdo
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Paříž - Obálka nejnovějšího vydání satirického týdeníku Charlie Hebdo znázorňuje jednoho z nejznámějších odborníků na islám Tariqa Ramadana. Za to si časopis opět vysloužil kritiku.

Polemiku vzbudila ve Francii obálka nejnovějšího vydání satirického týdeníku Charlie Hebdo, která znázorňuje jednoho z nejznámějších odborníků na islám a profesora Oxfordské univerzity Tariqa Ramadana s obří erekcí a nápisem "jsem šestý pilíř islámu".

Ramadana nedávno ve Francii obvinily ze znásilnění dvě ženy. Renomovaný švýcarský akademik to popřel a označil za pomlouvačnou kampaň.

Lidé na sociálních sítích kritizují Charlie Hebdo především za to, že podle nich spojuje islám a sexuální obtěžování. Někteří poukazují také na to, že si Charlie Hebdo vybral pro svou titulní stránku muslima, přičemž obvinění ze sexuálního obtěžování čelí i jiné osobnosti.

Jiní zase považují obálku s Ramadanovou "obhajobou" za vtipnou. Pět pilířů neboli pět sloupů víry tvoří základ náboženské praxe každého muslima, je mezi nimi například vyznání víry nebo pouť do Mekky.

Témata:  Charlie Hebdo Islám

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy