Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němečtí celníci odhalili skrýš: Kokain se pašoval v pohádkových knížkách

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Frankfurt nad Mohanem - Celníci v září na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem odhalili kokain schovaný v pohádkových knížkách. Zásilka by měla na černém trhu hodnotu zhruba 30.000 eur (přes 770.000 korun).

Dohromady 400 gramů drogy se našlo v mezinárodním poštovním centru ve dvou balíčcích odeslaných z Uruguaye, informoval dnes celní úřad.

Zásilka byla ve dvou velkých knihách. "Na rentgenovém snímku byly v obou případech viditelné neobvyklé stíny. Po odstranění obalu se ukázala práškovitá, bílá látka," sdělila mluvčí celního úřadu Isabell Gillmannová.

Během celého loňského roku bylo na největším německém letišti zachyceno zhruba 5300 kilogramů drog, z toho 97 kilogramů kokainu.

Témata:  Německo drogy pašeráctví

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy