Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Argentinskou ponorku se 44 člennou posádkou se stále nepodařilo najít

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Buenos Aires - Sedm krátkých satelitních volání, která v sobotu zachytila argentinská armáda, nepocházelo z pohřešované ponorky. Volání přitom dávala naději, že posádka je stále naživu, napsala agentura Reuters.

Armáda kontakt s ponorkou ztratila ve středu, na její palubě se nachází 44 lidí. Zásoby má na nejméně dva týdny.

Po ponorce pátrají prostřednictvím letadel i lodí záchranné týmy ze sedmi zemí. Je mezi nimi například elitní záchranný tým britského námořnictva. Operaci ale komplikuje silný vítr a vysoké vlny.

Poslední známá poloha ponorky San Juan byla 430 kilometrů od pobřeží. Plavidlo mířilo z jihoargentinského přístavu Ushuaia do základny Mar del Plata. Armáda už dříve uvedla, že ponorka může mít například problémy se spojením nebo s pohonným systémem.

Témata:  Argentina ponorky lodní havárie

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy