Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Luxusní mateřská školka, nebo peklo? Děti měly vpichy po injekcích, za trest spaly nahé

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Peking - Čínskou veřejnost znepokojil případ používání medikamentů a injekcí v jedné soukromé mateřské školce. Ta se nachází v luxusní pekingské čtvrti Čchao-jang a tamní policie oznámila, že na základě stížností rodičů zahájila vyšetřování.

Školka patří k řetězci RYB, který provozuje zařízení pro předškolní děti a v Číně jich má asi 250. V září společnost vstoupila na burzu na Wall Street. Její vedení se na sociálních sítích za případ v Pekingu omluvilo a ujistilo, že učitelé, jichž se případ týká, byli propuštěni. Podle čínských zdrojů se propuštění týká tří osob.

Podle tisku mělo stopy po vpichu na těle osm dětí ze dvou tříd, v nichž jsou děti od dvou do šesti let. "Syn mi řekl, že si po obědě bral dvě pilulky a po nich spal," sdělil jeden otec v televizi. Další děti vypověděly, že před spaním dostávaly sirup. Další rodič řekl, že "neposlušné děti musely stát za trest nahé nebo byly zamčeny v tmavé místnosti".

Policie začala prohlížet záběry z bezpečnostní kamery a pekingská komise pro výchovu sdělila, že byla ve všech školkách v Pekingu zahájena bezpečnostní kontrola.

Témata:  Čína mateřská škola děti

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.