Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senátní výbor chce po přiznání Flynna znovu mluvit s Trumpovým zetěm Kushnerem

Senát USA
Senát USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington – Ke slyšení před výbor amerického Senátu pro zpravodajské služby bude znovu pozván Jared Kushner, zeť prezidenta Donalda Trumpa. Podnětem k žádosti o nové slyšení byl dnešní výslech Michaela Flynna, bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu.

Novinářům to dnes ve Washingtonu oznámil člen výboru Mark Warner. Kushner, který je jedním z Trumpových hlavních poradců, se se členy výboru už letos setkal.

Kushner letos vypovídal před členy dvou senátních výborů o svých stycích s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou, která má údajně vazby na Kreml. Veselnická měla disponovat kompromitujícími materiály na Trumpovu protikandidátku v prezidentských volbách Hillary Clintonovou.

„Je řada takových, jako je pan Kushner, které si budeme chtít znovu pozvat," řekl Warner.

Flynn se vyšetřovatelům přiznal, že lhal při dřívějších výpovědích o svých stycích s bývalým ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem.

Témata:  USA Michael Flynn Senát USA Jared Kushner

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy