Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump odmítl spekulace o konci Tillersona ve funkci ministra zahraničí

Rex Tillerson
Rex Tillerson
Foto: greatagain.gov

Washington - Prezident Donald Trump dnes popřel, že by uvažoval o výměně šéfa americké diplomacie. Spekulace o uvolnění Tillersona z funkce ministra zahraničí USA jsou falešné, napsal dnes na twitteru

Trump připustil, že jejich názory se v některých otázkách rozcházejí, ale informace médií o chystaném vyhazovu označil za "falešné zprávy".

Zprávu o chystaném konci Tillersona přinesl ve čtvrtek list The New York Times. To ale Trump popírá. "Média spekulují, že jsem vyhodil Rexe Tillersona nebo že brzy odejde - falešné zprávy! Neodchází, a i když v jistých otázkách spolu nesouhlasíme (já mám poslední slovo), spolupracujeme dobře a Amerika se znovu těší velké úctě," napsal prezident.

Trump dal v minulosti několikrát najevo, že není s Tillersonem spokojen. Podle listu The New York Times je prý ochoten změnu provést. Tillersonův odchod se ve Washingtonu očekává řadu měsíců, sám ministr prý chce odejít až na konci roku a co nejdůstojněji.

Podle informací deníku ho má během několika týdnů nahradit ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) Mike Pompeo. Výměna se prý připravuje na konec roku.

Témata:  Donald Trump USA Rex Tillerson

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy