Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zadržela ve Španělsku šest tun kokainu mezi banány

Španělsko, Madrid
Španělsko, Madrid
Foto: Pixabay

Madrid - Španělská policie zadržela na jihu země téměř šest tun kokainu z Kolumbie, droga byla pečlivě uschována v kontejnerech s banány.

S odvoláním na ministerstvo vnitra o tom dnes informoval deník El País. Policie uvedla, že jde o největší množství kokainu, které zadržela od roku 1999. Tehdy bylo u Kanárských ostrovů na lodi zabaveno na evropské poměry rekordní množství deset tun kokainu.

Španělský ministr vnitra Juan Ignacio Zoido dnes uvedl, že při společné operaci policie a celníků bylo v přístavu Algeciras na jihozápadě země zabaveno 5,9 tuny kokainu. Podle odhadu by se takové množství na černém trhu prodalo asi za 210 milionů eur (5,4 miliardy Kč).

Několik kontejnerů, v nichž se droga dostala do Evropy, pocházelo z Kolumbie a bylo deklarováno jako zásilka banánů. V nákladu však nebylo jen toto tropické ovoce. Konečnou destinací pro zásilku mělo být barcelonské letiště El Prat. Šlo o náklad firmy, která dováží ovoce do Evropy a která má sídlo v Barceloně. Jméno firmy deník El País neuvedl.

Témata:  Španělsko drogy Kokain

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy