Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Více než 1000 lidí muselo být evakuováno kvůli rozvodněné řece v severní Itálii

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bologna - V severoitalském Lentigione se rozvodnila řeka Enza a zaplavila obytnou i průmyslovou část města. Záchranáři museli evakuovat přes tisíc lidí.

Povodňová pohotovost platí pro Ligurii na severozápadním pobřeží. Voda dnes ráno zaplavila i benátské náměstí svatého Marka.

V pondělí zasáhly sever Itálie dešťové a sněhové srážky. V Piemontu na severovýchodě země už nesněží, ale meteorologové varují před ledovkou. Kvůli námraze na křídlech nabrala letadla dnes na turínském letišti v průměru dvouhodinové zpoždění, napsal deník La Repubblica.

Doprava v Ligurii je omezena; hrozí, že řeky Entella, Vara a Magra zde vystoupí z břehů.

Nepříznivé počasí dolehlo i na italský jih. Neklidné moře narušilo lodní dopravu mezi pevninou a ostrovy v okolí Neapolského zálivu.

Témata:  povodně v Itálii Itálie

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy