Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina královny krásy Sará Idanové uprchla z Iráku

Sará Idanová
Sará Idanová
Foto: Facebook

Bagdád/Tel Aviv - Příbuzní irácké královny krásy Sará Idanové uprchli kvůli výhružkám do Spojených států. Důvodem je zloba, kterou v Iráku vyvolal snímek Idanové s izraelskou Miss Adar Gandelsmanovou. S odvoláním na obě královny krásy o tom informovala agentura DPA.

Široce sdílená fotka vadila Iráčanům, kteří se na ni dívali prizmatem zakořeněných arabsko-židovských sporů. Neupřesnění členové rodiny 27leté Idanové se proto z důvodu bezpečnosti dočasně uchýlili do USA, oznámila izraelská média s odkazem na Gandelsmanovou.

Idanová informaci potvrdila na twitteru. "Nejsem první ani poslední osobou, která je vystavena pronásledování kvůli záležitosti osobní svobody," napsala rodačka z Bagdádu, která sama žije střídavě v USA.

Obě ženy si pořídily společnou selfie v polovině listopadu během soutěže Miss Universe v americkém Las Vegas. Snímek obletěl internet, doplněný o vzkaz Idanové, jenž zněl "Mír a lásku od Miss Iráku a Miss Izraele".

V muslimském Iráku ale fotografie vyvolala velkou nevoli, a to i proto, že Idanovou zachycuje v bikinách. Idanová pak uvedla, že selfie měla jen vyjádřit její touhu po míru mezi všemi zeměmi. Podle ní nešlo o vyjádření podpory izraelské vládě, kterou většina vyznavačů islámu kritizuje za útlak Palestinců.

"Je to velmi inteligentní žena a udělala to, aby lidé pochopili, že je možné žít společně," řekla o Idanové Gandelsmanová.

Témata:  Irák Miss Sará Idanová

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy