Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Designér zpackal tchajwanské pasy. Místo národní hrdosti se na nich objevilo americké letiště

Pas USA
Pas USA
Foto: Pixabay

Tchaj-pej - Tchajwanské úřady kvůli geografické chybě stáhnou z oběhu 285 pasů, v nichž byly omylem natištěny obrázky mezinárodního Dullesova letiště u Washingtonu. Správně na nich mělo být tchajwanského letiště ve městě Tchao-jüan.

Na chybu upozornili uživatelé sociálních sítí poté, co byly v pondělí nové pasy uvedeny do oběhu, informuje BBC.

Na chybu v kresbě vodoznaku na stránce pasu nejdříve upozornil jeden z uživatelů na facebooku, který zveřejnil fotografii pasu a nazval ji 51. americkým státem. Snímek se stal hitem internetu a terčem ostré kritiky. "Tenhle chlap ani neví jak vypadá jeho vlastní letiště?" napsal jeden z uživatelů. "Tchajwanci šli spát a probudili se jako Američané," přidal se další.

Tchajwanské ministerstvo zahraničí v úterý chybu přiznalo a omluvilo se za ní. Celkem bylo natištěno 200.000 pasů. Podle místních médií se mýlka stala na straně designéra nových dokumentů.

Témata:  Tchaj-Wan pasy zajímavosti

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.