Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Ukrajině unesli šéfa bitcoinové burzy

Pavel Lerner
Pavel Lerner
Foto: bitcoin.com

Kyjev - Na Ukrajině byl podle médií unesen šéf bitcoinové burzy Exmo Bitcoin. Čtyřicetiletý Pavel Lerner byl v úterý při odchodu ze své kyjevské kanceláře přepaden muži v kuklách.

Informují o tom podle serveru BBC ruská a ukrajinská média. Burza Exmo se dnes stala terčem hackerského útoku, který na určitou dobu narušil její provoz.

Kyjevská policie potvrdila, že v úterý byl unesen muž, nezveřejnila však jeho totožnost. Lerner je přední ruský odborník na technologii blockchain, která je základem digitální měny bitcoin, píše BBC.

Na platformě Bitstamp se dnes večer cena bitcoinu pohybovala kolem 14.000 dolarů (zhruba 300.000 Kč). Na začátku letošního roku přitom jeden bitcoin stál méně než 1000 dolarů.

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední kybernetická měna světa. V letošním roce zažila hodnota této měny prudký růst.

Témata:  Bitcoin Pavel Lerner

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy