Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V New Yorku přivítali nový rok, i přes mrazy byla účast milionová

Silvestrovská oslava v New Yorku
Silvestrovská oslava v New Yorku
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Skoro milion lidí vítal Nový rok na newyorském náměstí Times Square tradičním sledováním klesající kaleidoskopické koule. Návštěvníky neodradily ani silné mrazy.

Moře lidí, místních obyvatel i zahraničních turistů, neodradila ani přísná bezpečnostní opatření, ani mrazivé počasí.

O půlnoci teploměr ukazoval 12 stupňů pod nulou, což podle záznamů představuje druhý nejchladnější Silvestr. Chladněji bylo jen v roce 1917, kdy bylo minus 17 stupňů Celsia, poznamenala agentura AP.

Před půlnočními oslavami se na Times Square odehrávala zábava s živým vystoupením Mariah Careyové, která letos zpívala své hity bez výpadku, jaký ji postihl loni. Zpěvačka se v mrazu domáhala horkého čaje, který ale nebyl, a tak žertovala o "katastrofě".

"Byl to krásný zážitek, kterému se nic nevyrovná," prohlásila jedna z účastnic oslav Colleen Keenanová.

V nevadském Las Vegas, kde střelec loni v říjnu zabil 58 účastníků koncertu, na oslavy dohlížely početné policejní hlídky a také odstřelovači rozmístění na střechách domů. Do města kasin se sjelo z celých USA na 330.000 lidí. Podle městské policie byli o víkendu ve službě všichni policisté a na pomoc jim byli povoláni členové nevadské národní gardy i federální policisté.

Témata:  New York Silvestr Nový rok

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy