Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V britské zoo znovu hořelo, v plamenech zemřelo 13 kočkodanů

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Londýn - Při dnešním požáru v safari parku ve Woburnu vzdáleném asi 80 kilometrů severně od Londýna uhynulo 13 kočkodanů husarských. Hasiči dorazili na místo, když střecha pavilonu už byla v plamenech.

Trvalo dvě hodiny, než požár uhasili. Oheň zničil asi 90 procent budovy. Jiná zvířata podle předběžných zjištění nijak neutrpěla.

V safari parku začalo hořet dnes ráno v pavilonu kočkodanů, který je součástí populární expozice o africké džungli. Park v prohlášení uvedl, že pro záchranu zvířat se nedalo nic udělat: "Zaměstnanci a hasiči byli na místě, ale každého v parku trápí, že žádná z 13 opic se nedala zachránit."

Jde o druhý velký požár v zařízení tohoto druhu na ostrovech během dvou týdnů. V londýnské zoo hořelo 23. prosince. Zahynula samice hrabáče kapského a čtyři surikaty.

Témata:  zoo Velká Británie požáry

Aktuálně se děje

16. června 2024 18:01

Pellegrini přijede do Česka. Návštěva má být symbolem usmíření

Nový slovenský prezident Peter Pellegrini v diskusním pořadu veřejnoprávní televize RTVS prozradil, že český protějšek Petr Pavel vnímá blížící se Pellegriniho návštěvu Česka jako možná symbol usmířen mezi oběma zeměmi po březnovém přerušení mezivládních konzultací. Pellegrini dorazí do Prahy 26. června. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy