Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Barnier podle Farage nepochopil důvody brexitu

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Brusel - Hlavní unijní vyjednávač pro brexit Michel Barnier stále nepochopil, co ve Spojeném království vyvolalo touhu po odchodu z Evropské unie. Po dnešním setkání s Barnierem to řekl bývalý předseda Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage.

Britský europoslanec hlavního vyjednávače zároveň vyzval, aby EU učinila ústupky v otázce finančních služeb.

"Pan Barnier zjevně nepochopil, proč k brexitu došlo," řekl Farage po setkání, které označil za odpověď na schůzku hlavního unijního vyjednávače s Brity, kteří si brexit nepřejí. "Snažím se zastupovat pohled těch, kteří hlasovali pro brexit," uvedl Farage. Barnier podle něj vůbec nepochopil, že jedním z hlavních důvodů, proč se Britové v lidovém hlasování rozhodli opustit EU, byla imigrace.

Bývalý předseda strany UKIP byl jednou z hlavních tváří předloňské kampaně za odchod Británie z Evropské unie. Po referendu, ve kterém se většina Britů rozhodla opustit společenství osmadvaceti evropských států, Farage oznámil odchod z čela strany a zůstal jen jejím europoslancem.

Témata:  Nigel Farage Brexit

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy