Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rezidenci v italských Alpách zasypala lavina, 29 lidí muselo být evakuováno

Alpy
Alpy
Foto: Pixmac

Milán - V italském alpském středisku Sestriere zavalila lavina chodby a některé apartmány rezidence Le Bellevue. Z budovy bylo evakuováno 29 osob včetně několika dětí. Cenu jejich náhradního ubytování v hotelích pokryje místní radnice.

V Sestriere u hranic s Francií za dva dny napadlo přes dva metry sněhu, napsal dnes deník Corriere della Sera. Směs sněhu a polámaných větví do rezidence pronikla ve 22:30 SEČ.

Kvůli lavinovému nebezpečí bylo v regionu uzavřeno několik silnic, což vedlo k odříznutí některých obcí. Platí to zejména v případě lyžařského střediska Cervinia v příhraničním regionu Valle d'Aosta. Minulý týden v něm uvízlo 11.000 lidí, dnes z něj nemůže odjet 5000 turistů, informoval italský tisk.

Nebezpečí pádu lavin hrozí také na švýcarské straně v okolí střediska Zermatt, kde by navíc mohlo napadnout ještě dalších až 30 centimetrů nového sněhu. Železniční trať mezi Zermattem a městem Visp je kvůli hrozbě lavin uzavřena, stejně tak i silnice do obce Täsch. Na francouzské straně Alp na napadlo v pondělí 40 až 90 centimetrů sněhu, místy až dva metry.

Témata:  laviny Alpy Itálie

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy