Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Turecku stoupá počet těhotných mezi nezletilými dívkami

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Nárůst počtu těhotných mezi nezletilými dívkami v Turecku oživila v zemi debatu kolem problematiky sexuálního zneužívání dětí.

Pozornost také vyvolává, že z části jde i o syrské přistěhovalkyně.

Podle webu listu Hurriyet bylo v posledních pěti měsících zaznamenáno těhotenství v jedné z nemocnic v Istanbulu u 115 dívek, z toho 39 ze Sýrie. V době početí nebylo 38 dívkám ani 15 let, dalších 77 otěhotnělo ještě před dosažením plnoletosti. V Turecku je označován pohlavní styk před 15 rokem věku za sexuální zneužití.

Zpráva vyvolala na internetu pozdvižení a mnoho negativních reakcí. Rozpoutala také diskusi o sexuálním zneužívání a o právech žen v Turecku.

Témata:  Turecko těhotenství ženy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.