Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova popularita klesá, předšila ho už i jeho žena Melanie

Melania Trumpová (foto: Toglenn)
Melania Trumpová (foto: Toglenn)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Zatímco popularita amerického prezidenta Donalda Trumpa klesá podle průzkumů strmě dolů, jeho manželka si vede poměrně dobře. Melania Trumpová už dokonce v popularitě svého manžela předčila. O průzkumu informovala americká televizní stanice CNN.

První dáma Spojených států Melania Trumpová předběhla v průzkumech popularity svého manžela, prezidenta jedné z velmocí Donalda Trumpa. Průzkum CNN ukázal, že ženu prezidenta pozitivně vnímá 47% Američanů. Donalda Trumpa ovšem pouhých 40% dotazovaných.

Melania Trumpová měla stabilní úroveň popularity po celou dobu roku 2017, nejvyššího bodu dosáhla v březnu, kdy si dobře vnímalo 52% lidí. Tímto způsobem si notně polepšila oproti roku 2016, kdy jí věřilo jen 36% obyvatel USA.

Negativní mínění má v současnosti o Melanii Trumpové 37% dotázaných, její manžel je však na tom podstatně hůře. Ten se nelíbí 55% obyvatel země. Paradoxní je, že i když Melania není Američankou, vnímají ji lépe právě rození Američané. Přistěhovalci se o ní v dobrém vyjadřovali jen ve 23% případů.

Pro CNN tento výzkum provedla společnost SSRS. Anketa probíhala v lednu a vzorek čítal 1005 obyvatel Spojených států.

Dodejme, že popularita Donalda Trumpa neustále klesá. Již minulý rok v lednu vyplynulo z výzkumů deníku Washington post a televize ABC, že je Trump nejméně oblíbeným prezidentem v dějinách země.

S jeho nízkou popularitou souvisí i fakt, že by republikáni mohli ztratit při volbách do Kongresu většinu v obou komorách parlamentu. Volby proběhnou na začátku listopadu. Půjde v nich o obsazení Sněmovny reprezentantů a třetiny Senátu.

Témata:  Donald Trump USA průzkumy Melania Trumpová

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy