Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook zakáže reklamy podporující kryptoměny

Facebook, sociální sítě
Facebook, sociální sítě
Foto: Pixmac

New York - Facebook zakáže reklamy podporující finanční produkty a služby spojené s kryptoměnami a primární nabídkou mincí (ICO), v rámci které jsou vydávány nové kryptoměny. Zákaz bude platit i na Audience Network a Instagramu, informuje Reuters.

"Vytvořili jsme novou strategii," sdělil ředitel pro produktový management Facebooku Rob Leathern. 

"Zakazuje reklamy podporující finanční produkty a služby, které jsou často spojené se zavádějícími nebo klamavými propagačními praktikami, jako jsou binární opce, primární nabídky mincí a kryptoměny," vysvětlil Leathern.

Nová strategie bude zavedená na všech platformách, tedy nejen Facebooku, ale i na Audience Network a Instagramu.

Témata:  Facebook internet reklama

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.