Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sníh a led uzavřel Eiffelovu věž

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Eiffelova věž bude dnes a v sobotu uzavřená kvůli sněhu a mrznoucímu dešti. Úřady v Paříži vyzvaly řidiče, aby pokud možno nevyjížděli. Ve 27 departmentech severní Francie platí výstraha kvůli sněhu a náledí.

Společnost provozující nejnavštěvovanější památku Paříže uvedla, že ocelový monument z 19. století je uzavřen kvůli zajištění bezpečnosti návštěvníků. Pracovníci s lopatami budou odklízet sníh ze spletité konstrukce a led ze schodů a plošin.

Loni si návštěvu Eiffelovy věže nenechalo ujít 6,2 milionu návštěvníků. Rovněž minulý rok věž také přivítala třístého miliontého návštěvníka od svého otevření v roce 1889. Každý den na ni v průměru vystoupá 15.000 až 20.000 lidí.

Husté sněžení tento týden v pařížské metropolitní oblasti uvěznilo stovky řidičů v jejich automobilech a podle agentury AP zapříčinilo nejhorší dopravní zácpy v historii. Dál sněžit má přitom i dnes. S novou sněhovou nadílkou se potýká například Normandie.

Dnes se zatím doprava v Paříži a okolí nepotýkala s většími problémy. Uzavřená ale zůstává jedna z důležitých dopravních tepen na západě hlavního města.

Témata:  Eiffelova věž Paříž sníh

Aktuálně se děje

9:21

Rusko na Ukrajině použilo zakázané chemické zbraně, tvrdí USA

Spojené státy obvinily Rusko z použití chemické zbraně proti ukrajinským silám v rozporu s mezinárodní úmluvou o zákazu této výzbroje. Informace přinesly agentury Reuters a AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy