Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Olympiádu ohrožuje infekce, počet nakažených stoupá

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Pchjongčchang - Počet případů nakažených norovirovou infekcí v okolí olympijských sportovišť v Pchjongčchangu sice stále roste, ale sportovci mezi nimi nejsou.

Organizační výbor her dnes upřesnil, že pacientů, mezi nimiž jsou převážně bezpečnostní pracovníci, je momentálně evidovaných 158.

"Máme plnou důvěru v Korejské centrum pro kontrolu nemocí," oznámil šéf lékařského oddělení Mezinárodního olympijského výboru Richard Budgett. "Spolupracují s organizačním výborem na řešení situace. A jsem ohromen tím, jak to dělají," doplnil.

Do obou olympijských vesnic v horách v Pchjongčchangu ani do přímořského Kangnungu se norovirus nedostal. Nákaza se projevuje mimo jiné zvracením, průjmy a křečemi v břiše. Viry mohou být přenášeny kontaminovanou vodou nebo potravinami.

Témata:  nemoc Jižní Korea lékaři Olympijské hry 2018

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy