Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německé úřady jsou neschopné? Africký migrant využil 19 falešných identit, aby se vyhl deportaci

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín – Neúspěšným žadatelům o azyl se pryč z Evropy nechce. Někteří si proto vymýšlejí všemožné způsoby, jak podvést úřady. Například 43letý tuniský neúspěšný žadatel o azyl využil 19 samostatných falešných identit, díky čemuž se vyhnul hned čtyřem pokusům o jeho deportaci z Německa.

Tunisan Fathi Ben M. byl zatčen v prosinci za prodej drog na varšavském mostě v Berlíně. Jenže později byl propuštěn, protože policie neměla žádný soudní příkaz, díky kterému by ho mohla držel ve vazbě. Celé roky se 43letému muži dařilo unikat policii a vzdorovat deportačním příkazům.

Jenže se zdá, že klec přeci jen spadla. Minulý víkend byl Tunisan znovu zatčen policií – a ta tvrdí, že tentokrát bude definitivně deportován,píše deník Berliner Zeitung.

Fatih Ben M. přišel do Německa nelegálně v roce 2014 a byl převeden do Budyšína v Sasku. Během posledních několika let se Tunisanovi podařilo zmizet z radarů úřadů, čtyřikrát uniknout deportaci a nakonec se dokonce přesvěhoval do Berlína.

Poté, co byl v prosinci propuštěn policií v Berlíně, Sasko varovalo, že migrant může mít vazby na radikální islámské extremisty a že tak představuje potenciální nebezpečí pro celou zemi.

I když se později toto podezření ukázalo jako nepravdivé, to, jak neúspěšný tuniský žadatel unikal pozornosti úřadů bylo srovnáváno s jiným Tunisanem a islamistickým teroristku Anisem Amrim, který v prosinci roku 2016 zaútočil na berlínském vánočním trhu. Při útoku zemřela i jedna Češka.

Témata:  uprchlíci Německo Tunisko

Aktuálně se děje

31. května 2024 9:41

Stoltenberg chce požádat spojence, aby se zavázali poskytnout Ukrajině 40 miliard eur ročně

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg plánuje požádat spojence, aby se zavázali poskytnout 40 miliard eur ročně na financování vojenské pomoci pro Ukrajinu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy