Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavina ve švýcarských Alpách zranila dva turisty, V rakouských Alpách zemřel Slovák

Alpy
Alpy
Foto: Pixmac

Bern - Lavina ve švýcarském kantonu Valais zranila dva turisty. Dalším osmi lyžařům, o jejichž zavalení policie původně informovala, se podařilo uniknout. Neštěstí se stalo dnes krátce před 16:00 SEČ ve výšce 2500 metrů nad mořem v oblasti Col de Fenestral, která leží na švýcarské hranici s Francií a Itálií.

Policejní mluvčí Stéve Léger AFP řekl, že osm z deseti lyžařů, kteří byli v osudové chvíli u laviny, se na svahu nacházelo nad ní. "Záchranáři našli dva zraněné turisty a převezli je do nemocnice," dodal mluvčí.

V celém kantonu Valais byl vyhlášen třetí z pěti stupňů lavinového nebezpečí. Během dneška již spadlo několik menších lavin v okolí lyžařských středisek, které však nikoho z lyžařů neohrozily.

Neštěstí se dnes stalo i v rakouských Alpách, kde na sjezdovce ve štýrském středisku Stuhleck zemřel 69letý slovenský lyžař. Podle informací agentury APA vypadl muž ze sedačkové lanovky a vrtulník jej převezl v bezvědomí do nemocnice. Podle lékařů mohl být příčinou úmrtí srdeční infarkt.

Témata:  laviny Švýcarsko Alpy Rakousko

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy