Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Floridský střelec Cruz poprvé předstoupil před soud

Nikolaus Cruz
Nikolaus Cruz
Foto: Instagram

Washington - Nikolas Cruz, který minulý týden ve střední škole ve floridském Parklandu zastřelil sedmnáct lidí, se dnes poprvé objevil před soudem.

Procedurální slyšení absolvoval mlčky a se skloněnou hlavou. Krátce promluvil s advokáty, na nikoho jiného v soudní síni se podle agentury AP nepodíval.

Podle obhájců je devatenáctiletý Cruz před soudem připraven přiznat vinu, pokud nebudou prokurátoři požadovat trest smrti. K dohodě ale údajně zatím nedošlo. Vězeňská služba teď soustavně sleduje, zda nemá sebevražedné úmysly.

Televize CNN dnes oznámila, že Cruz si během posledního roku pořídil celý zbrojní arzenál včetně deseti pušek. Policie po nich zatím pátrá, protože v domě, kde floridský střelec bydlel, je nenašla.

Témata:  Florida USA Nikolas Cruz

Aktuálně se děje

16. května 2024 14:22

Stav Roberta Fica zůstává vážný. Jeho zranění jsou rozsáhlá

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy