Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřovatel Mueller chce rozšířit vyšetřování Trumpova zetě Kushnera

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller chce rozšířit vyšetřování Jareda Kushnera, zetě amerického prezidenta Donalda Trumpa, i mimo záležitosti týkající se údajného ruského vlivu na prezidentské volby.

Zpravodajská televize CNN v pondělí informovala, že Kushner je podezřelý, že se během předloňské předvolební kampaně snažil získat investory pro své projekty v oblasti nemovitostí.

Doposud se vyšetřování zaměřovalo na Kushnerovy kontakty s Rusy a údajné ruské snahy o ovlivnění voleb prezidenta USA v roce 2016. Nyní mají být podle CNN prošetřeny rovněž Kushnerovy pokusy navázat během předvolební kampaně kontakty s investory z 15 zemí.

Týden po zvolení Trumpa prezidentem se Kushner podle listu The New York Times setkal s vedením čínské pojišťovny Anbang. Naposledy se hovořilo o Kushnerových snahách získat peníze pro kancelářskou budovu v New Yorku.

Témata:  Jared Kushner Donald Trump Robert Mueller USA

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy