Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová šokující teorie o zřícení letounu EgyptAir. Může za katastrofu meteorit?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Atény/Káhira - Šokující nová teorie o pádu letu EgyptAir MS804 tvrdí, že tragédii letounu způsobil úlomek meteoru.

Vyšetřovatelé stále pracují na zjištění příčiny pádu letadla, které se zřítilo před týdnem do Středozemního moře. Podle nové teorie mohl tragédii způsobit úlomek z meteoritu.

V úterý se o naši atmosféru rozbila hornina, které vážila deseti tisíc tun. Úlomky meteoru dopadly právě v době, kdy letadlo ztratilo kontakt s letištěm. Meteorit se rozpadl na tisíce menších kousků, největší měl až 60 cm. Úlomky se našly mezi v oblasti Grónskem a Austrálií.

Rusko vydalo výstrahu, která zdůraznila možnou hrozbu letadlům. Meteorit byl identifikován ruskou vesmírnou stanicí v Tádžikistánu. Varování bylo vydáno i pro protiletadlové zbraně v Sýrii s tím, že by úlomky mohly aktivovat poplašné systémy. Vyšetřovatelé leteckého neštěstí by tak měli zvážit možnost, zda kus vesmírné horniny nemohl zasáhnout i letadlo egyptských aerolinek a způsobit výbuch letadla.

Dosud neexistuje jasné vysvětlení příčiny pádu a k odpovědnosti se nepřihlásila ani žádná teroristická skupina. Vynořily se akorát tak konspirační teorie. Jedna z nich se domnívá, že by za katastrofou mohlo být UFO, které nahlásili ve stejný den a ve stejném regionu turečtí piloti.

Další se pokouší spojovat let MS804 se zhroucením letu Malaysia Airlines MH370, protože k němu došlo symbolicky přesně o 804 dní pouději.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air meteorit

Aktuálně se děje

18. května 2024 10:24

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy