Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza sexuálních útoků: Právníci producenta Weinsteina jdou do protiútoku

San Francisco
San Francisco
Foto: Pixabay

New York - Filmový producent Harvey Weinstein (65) se obrátil na newyorský federální soud se žádostí, aby řízení s ním zastavil, protože údajné sexuální útoky na ženy se odehrály dávno. Obhájci rovněž zpochybňují tvrzení žalujících, že jim Weinstein vyhrožoval odvetou, kdyby si na něj stěžovaly.

Soud projednává žalobu šesti žen, na které měl producent zaútočit, když s nimi byl o samotě. Weinstein popírá, že by s kýmkoli měl nedobrovolný sex. Mezi ženami, které o producentově nevybíravém chování promluvily, jsou i hvězdy jako Salma Hayeková, Gwyneth Paltrowová nebo Angelina Jolie.

Weinsteinova obhajoba se odvolala na výroky Meryl Streepové a Jennifer Lawrenceové, které k chování obviněného producenta neměly žádné výhrady.

Lawrenceová měla říct moderátorce Oprah Winfreyové, že Weinsteina zná 20 let a vždy se k ní choval pěkně. Podle Streepové Weinstein při natáčení vždy vystupoval korektně.

Obhájci připomínají případ Paltrowové, kterou údajně producent obtěžoval v roce 1994 při natáčení filmu Emma. O rok později Paltrowová dál s Weinsteinem spolupracovala a za jednu z rolí dostala dokonce Oscara. "Necítila se tak poškozená, aby nemohla dál spolupracovat, a její kariéra nijak neutrpěla," vzkázali obhájci soudu.

Témata:  Harvey Weinstein USA sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

18. května 2024 14:50

Analytici rozebrali Putinova slova o mírových jednáních. Chce ovlivnit Západ

Analytici z amerického Institutu pro studium války (ISW) se podívali do hlavy ruského prezidenta Vladimira Putina. Rusko podle nich předstírá zájem o mírová jednání, aby ovlivnilo přemýšlení západních spojenců Ukrajiny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy