Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimský duchovní a volá po svaté válce. Homosexuálové se Alláhovi hnusí, tvrdí

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Accra (Ghana) – Za zemětřesení mohou gayové, kteří svým stykem provokují Alláha, tvrdí muslimský klerik Mallam Abass Mahmud z Ghany. Jeho prohlášení ještě zhoršilo situaci v zemi, která zastává velmi negativní postoj ke vztahům osob se stejným pohlavím.

Pohlavní styk gayů se podle Mahmuda Alláhovi tak „hnusí", že kvůli tomu pak „způsobí zemětřesení". Muslimský duchovní těmito slovy podle serveru newsghana.com obhajoval stále se zvyšující počet útoků na homosexuály.

„Muslimové, kteří převážně obývají oblast Zongos, vnímají homosexuální vztahy jako zlo, protože tyto vztahy odporují učení Koránu," píše ghanský server. Podle Mahmuda to dokazuje také zničení měst Sodoma a Gomora, které podle něj Alláh zničil právě kvůli odporu k homosexuálům.

Zároveň muslimský duchovní vyzval ke svaté válce proti všem lesbám a gayům v zemi, obzvláště proti těm, kteří žijí na předměstích většinově obývaných muslimy. Podle zpráv z Ghany už řada homosexuálních mužů uprchla ze svých domovů poté, co se „báli odhalit své sexuální preference ze strachu před útoky".

„Měli bychom dopustit, aby v našich komunitách bujela taková hanba, která je v rozporu se svatým učením? Určitě ne. A jsme velmi rádi, že takové idioty vyháníme z našich komunit v Zongu," dodal muslimský duchovní.

Homosexualita je v Ghaně postavena mimo zákon. Tamní gay komunita je podle oficiálních informací jen velmi malá a neexistuje žádná platforma v rámci které by homosexuálové veřejně vystupovali. „Většina Ghaňanů vůbec neakceptuje, že něco takového existuje," podotýká k tomu server Daily Mail.

Témata:  Ghana muslimové homosexuálové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy