reklama

Islamizace Evropy

Arcibiskup Justin Welby uvedl, že by křestané neměli s muslimy svou víru sdílet a snažit se je přivést ke křesťanství. Podle serveru tak reaguje na fakt, že se Velká Británie postupně islamizuje – „5,6 % populace se hlásí k islámu, desítky kostelů se přeměňují na mešity a Londýn nedávno zvolil svého prvního muslimského starostu, Sadiqa Khana".

Welby uvedl, že by křesťané měli jeden druhého respektovat a „naslouchat, než promluví". Svou lásku by pak podle něj lidem měli nabízet „bezpodmínečně" a bez ohledu na to, jaká je jeho víra. O své vlastní víře by pak podle něj neměli „mluvit, než jsou na svou víru dotázáni".

Tato slova ale pobouřila další lídry anglikánské církve, podle kterých jdou proti učení Bible a jde jen o snahu utišit protestující muslimy. Joel Richardson, který se Biblí zabývá, na toto téma uvedl, že by křesťané naopak svou víru sdílet měli. „Dnešní svět církvi říká: ‚Zmlkni a běž krmit chudé!' Duch dnešní doby má radost, když křesťané provozují produktivní sociální činnost, ale jinak zůstávají zticha," dodal Richardson.

„Přecitlivělí" muslimové

Server podotýká, že nejen arcibiskup, ale i další křesťanští lídři by byli raději, kdyby ke konvertování muslimů nedocházelo. To podle něj platí i v Americe.

Někteří varují, že neochota ukazovat před muslimy náboženské symboly a probírat s nimi jejich víru pramení z muslimského práva šaría, ve kterém je uvedeno, že muslimové by měli vládnout nad křesťany a židy, kterým by sice bylo umožněno praktikovat svou víru, ale jen pod vedením islámu.

„Máme kříž a Davidovu hvězdu, ale kdo se zlobí a je citlivý na takovéto symboly? Muslimové," uvedl Dr. Mark Christian, který je původem egyptský muslimský imám, který konvertoval ke křesťanství a emigroval do USA.

Nadvláda islámu?

„Židé a křesťané na stejných ulicích žili roky bok po boku bez jakýchkoliv problémů, ale historie nám napovídá, že muslimové jsou velmi citliví na všechno – ať už jde o křesťanské konvertování, kříže, nebo dokonce vepřové v obchodech. Realita je taková, že nejde o přecitlivělost, ale o prohlášení - ‚jsme nadřazení'," varuje Christian.

Sharam Hadian, další bývalý muslim původem z Íránu, má podobný názor. Domnívá se, že je takováto filozofie opatrnosti pro Evropu „katastrofální" a nahrává islámskému právu.

„Evropa už schválila zákony proti pomluvě islámských práv a nyní přijde sám arcibiskup a říká: ‚Nesdílejte svou víru, pokud vás k tomu nevyzvou.' To se ale nestane," zuří.