Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Thajsku byla zatčena prostitutka, která se "proslavila" díky skandálu ruského politika

Prostituce
Prostituce
Foto: Pixabay

Bangkok - V Thajsku byla zadržena skupina devíti Rusů. V poutech skončila i Anastasija Vašukevičová, běloruská prostitutka, která pod jménem Nasťa Rybka figuruje ve skandálu kolem ruského vicepremiéra Sergeje Prichoďka a miliardáře Olega Děripasky.

Vašukevičová a dalších osm Rusů podle thajského listu The Nation v letovisku Pattája organizovali kurzy sexuálního tréninku, aniž k tomu měli úřední povolení. Skupině bude vyměřena pokuta a bude vyhoštěna z Thajska. Při přitěžujících okolnostech může být ale sazba za ilegální podnikání až dva roky vězení.

Ruský protikorupční aktivista Alexej Navalnyj nedávno na internetu zveřejnil sérii fotografií a videí, jak Prichoďko a Děripaska před dvěma lety na jachtě u norských břehů trávili volný čas v přítomnosti prostitutek včetně Vašukevičové.

Chování Prichoďka, jednoho z nejmocnějších mužů Kremlu, označil Navalnyj za korupční, protože Děripaska vicepremiéra na své jachtě hostil a zajistil mu kromě letecké dopravy i eskortní služby.

Navalnyj částečně vycházel ze svědectví Vašukevičové, která o svých zážitcích na jachtě ruského miliardáře dokonce napsala knihu. Děripaska podal před dvěma týdny na Nasťu Rybku žalobu pro porušení soukromí. Ruská dozorová internetová agentura Roskomnadzor nechala zablokovat přístup ke všem webovým stránkám, kde se informace Navalného objevily. Kreml skandál kolem Prichoďka veřejně nekomentoval.

Témata:  Thajsko Rusko prostituce

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy