Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněhová bouře Emma ochromila Irsko a Británii, počasí je nejhorší za posledních 30 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dublin/Londýn - Sněhová bouře Emma dnes ochromila značnou část Irska. V Británii povolaly úřady na pomoc stovkám lidí dokonce armádu. Aktuální zimní počasí na Britských ostrovech je nejhorší za posledních 30 let.

Po několika dnech mrazů, kterým v Británii přezdívali Bestie z Východu (Beast from the East) doputovala do Irska a jižní části Británie bouře Emma. Přívaly sněhu, které s sebou přinesla, ochromily na mnoha místech silniční i železniční dopravu a komplikace způsobily i na letištích.

Přinejmenším 24.000 domácností a podniků v Irsku je bez elektřiny, uzavřeny zůstaly školy a dublinské letiště zrušilo všechny lety. Omezení se dotklo i spojení s Prahou. Podle stránek Letiště Václava Havla byly dnes mezi českou metropolí a Dublinem zrušeny dva páry letů.

Vojáky britské úřady povolaly, aby pomohli stovkám lidí, kteří uvázli na zasněžených silnicích, a převezli je v případě potřeby do nemocnice či nouzových ubikací. Stejně jako v Irsku i na jihu Británie řada dětí kvůli počasí zůstala dnes místo školy doma.

Témata:  počasí zima bouře

Aktuálně se děje

30. května 2024 17:53

Pavel vyznamenal Stoltenberga. Generální tajemník dostal Řád TGM

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek odpoledne udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka III. třídy generálnímu tajemníkovi NATO Jensi Stoltenbergovi. Ocenil ho především za desetileté působení v čele Severoatlantické aliance.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy