Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Himálaji zachránili dva české turisty, ztratili se během túry

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: France24.com

Káthmándú - V Nepálu v oblasti himálajské osmitisícovky Dhaulágirí zachraňovali dva české turisty, kteří se v noci na sobotu ztratili během túry. Informoval o tom internetový server nepálského deníku República.

Pátrání bylo zahájeno v sobotu ráno. Místní policejní velitel potvrdil, že Čechy objevili v lese asi dva kilometry nad vesnicí Marfa na severu Nepálu.

"Zintenzivnili jsme naše úsilí, abychom je nalezli. Jeden z nich měl zlomenou nohu a uvízl v roklině. Jeho kolega byl nalezen na stejném místě. Byli zachráněni a odvezeni na ošetření," oznámila nepálská policie.

Zájem o cesty do Nepálu mezi českými turisty roste. Hlavní turistická sezona je v zemi od dubna do května a od října do listopadu. Část turistů jezdí s cestovní kanceláří, dost často si ale zájezdy organizují individuálně.

Témata:  Nepál Češi Himaláje hory

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 11:38

Izrael popřel podíl na smrti íránského prezidenta Ebráhima Raísího

Izrael se nepodílel na smrti íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který spolu s dalšími členy svého doprovodu zahynul při nedělní havárii vrtulníku na severozápadě Íránu. Pro agenturu Reuters to řekli nejmenovaní izraelští představitelé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy