Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve švýcarských Alpách se utrhla lavina, zabila tři Španěly

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bern - Nedaleko lyžařského střediska Fiescheralp ve švýcarských Alpách se v sobotu utrhla lavina. Usmrtila tři španělské turisty. Zbývající dva členové skupiny utrpěli lehká zranění.

Turisti měli v sobotu namířeno z vysokohorské chaty přes Aletschský ledovec do lyžařského střediska. Sníh se s nimi utrhl na svahu v nadmořské výšce 2450 metrů krátce před pátou hodinou odpoledne.

Lavinu zpozorovali jiní turisti, a ti přivolali pomoc. Následovala "extrémně náročná" záchranná akce komplikovaná špatnou viditelností a povětrnostními podmínkami. Záchranáři ji nakonec museli v noci přerušit po zajištění dvou členů zavalené skupiny. Ke zbylým třem osobám se včas nedostali.

Policie dnes uvedla, že nikdo již není pohřešovaný a jakmile to počasí dovolí, budou těla obětí přepravena z místa neštěstí.

Podle agentury Reuters incidentu předcházelo několik dní vydatného sněžení, což zvyšuje riziko uvolnění lavin.

Témata:  laviny Švýcarsko

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy