Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další smrtelný útok: V Německu pes napadl a zabil sedmiměsíční dítě

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bad König - V Německu došlo k dalšímu smrtelnému útoku psa. Zvíře kouslo sedmiměsíčního chlapce do hlavy v domě v hesenském městě Bad König, zhruba 50 kilometrů jižně od Frankfurtu nad Mohanem.

V současnosti se zvíře nachází v útulku, jeho správci psa označili za agresivního. Jakého je plemene, zatím není jasné. Podle úřadů by se ale mohlo jednat o křížence staffordshirského teriéra. Jako jedinec bojového plemena ale podle starosty obce Bad König na radnici registrován nebyl.

Minulý týden v Hannoveru pokousal staffordshirský teriér svou 52letou majitelku a jejího 27letého syna. Oba svým zraněním podlehli.

Každá z německých spolkových zemí má vlastní pravidla pro chov určitých plemen psů, která jsou považována za nebezpečná. Některé země vydávají zvláštní povolení, která opravňují k chovu psů takzvaných bojových plemen. V letech 1998 až 2015 po útoku psa zemřelo v Německu 64 lidí.

Témata:  napadení zvířaty psi Německo

Aktuálně se děje

17. května 2024 10:39

Belgický moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění premiéra De Crooa

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy