Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Alžírsku se zřítilo vojenské letadlo, zemřelo nejméně 257 lidí

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Alžír - V Alžírsku se dnes ráno zřítilo letadlo. Podle ministerstva obrany zahynulo 257 lidí, včetně deseti členů posádky.

Alžírský server alg24.net naznačil, že počet mrtvých nemusí být konečný. Napsal, že 257 mrtvých je "bohužel pouze předběžná bilance". Většinu obětí podle oficiálního prohlášení armády tvoří vojáci a jejich rodinní příslušníci.

Místní tisk tvrdí, že letoun typu Iljušin Il-76 havaroval krátce po startu z vojenské základny Búfarík, která se nachází asi 35 kilometrů jižně od hlavního města Alžíru.

Na televizních záběrech je podle agentury Reuters vidět kouř stoupající z místa havárie poblíž silnice a ocas hořícího vraku mezi olivovníky. Na místě zasahují bezpečnostní složky, hasiči a záchranáři.

Iljušin Il-76 se začal vyrábět v 70. letech minulého století v tehdejším Sovětském svazu jako čtyřmotorový transportní letoun především pro potřeby armády.

Existuje ve třech desítkách variant, mimo jiné nákladní s minimální nosností třicet tun, nemocniční či hasičské, a leteckými odborníky je považován za spolehlivý stroj.

Témata:  Alžírsko letecké nehody

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy