Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královská rodina pozvala na svatbu dívku, která přežila útok v Manchesteru

Buckinghamský palác
Buckinghamský palác
Foto: Pixabay

Londýn - Na svatbu prince Harryho a Meghan Markleové dostala pozvánku Amelia Thomasová (12), která přežila loňský teroristický útok na koncertě v Machesteru.

Thomasová zažila velké překvapení, když jí matka minulý týden oznámila, že jí telefonuje královský palác. Dívce, která se dosud potýká s psychickými následky prožitého otřesu, sdělili, že bude mezi 1200 lidmi pozvanými 19. května na hrad Windsor na svatební oslavu.

"Nevěděla jsem, co říct. Vyrazilo mi to dech," řekla agentuře Reuters školačka, která byla v davu lidí na koncertu zpěvačky Ariany Grandeové, kde atentátník loni v květnu zabil 22 lidí a 500 jich zranil.

Na samotný obřad do kaple svatého Jiří se dostane 600 lidí, mezi nimiž ale nebude britská premiérka Theresa Mayová či americký prezident Donald Trump. Nedorazí prý ani jeho předchůdce Barack Obama.

Windsorská kaple je výrazně menší než Westminsterské opatství, kde si v roce 2011 bral Harryho bratr William Kate Middletonovou. Svatby se tehdy zúčastnila řada šéfů vlád.

Témata:  Princ Harry Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru královská rodina

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy