Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena se utkala s krokodýlem: Snažila se zachránit kamarádku

Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brisbane - Z Austrálie přišla zpráva o dalším útoku krokodýla na člověka. Žena (47) se marně snažila zachránit svou kamarádku z tlamy zvířete.

Ženy byly v noci na dnešek ve vodě hluboké jen po kolena u pláže Thornton v národním parku Daintree ve státě Queensland, když mladší z žen popadl krokodýl a vlekl ji pod vodu.

"Její kamarádka se ji pokoušela zachytit a odtáhnout do bezpečí, ale nepodařilo se jí to," řekl policista Russell Parker. Žádnou stopu po pohřešované ženě nenašel ani vrtulník vybavený termální kamerou.

Žena, která přežila, byla převezena do nemocnice s šokem a odřeninami, které utrpěla, když se o ni krokodýl otřel.

Útok se stal nedaleko místa, kde v roce 2009 více než čtyřmetrový krokodýl zabil pětiletého chlapce.

Témata:  napadení zvířaty krokodýli Austrálie

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.