Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sebevražedných útocích v Pákistánu bylo zabito devět lidí

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Kvéta (Pákistán) - Při dvou sebevražedných útocích v pákistánském městě Kvéta dnes zemřelo nejméně šest členů ozbrojených složek, 15 dalších bylo zraněno. Zemřeli také všichni tři útočníci, uvedla agentura Reuters. k útokům se zatím nikdo nepřihlásil.

Jeden z útočníků se odpálil u policejního vozu na silnici vedoucí k mezinárodnímu letišti na severozápadě města. "Byl to sebevražedný útok, máme potvrzeno, že zemřelo šest policistů," řekl šéf místní policie. Dalších sedm policistů bylo zraněno.

O půlhodiny později se dva muži se sebevražednými vestami pokusili zaútočit na polovojenské kontrolní stanoviště na jihu města. Nasazená jednotka je ale odhalila a zahájila na ně palbu. Útočníci se odpálili v rozmezí několika minut a zranili přitom osm vojáků.

Kvéta je metropolí neklidné provincie Balúčistán, leží zhruba 100 kilometrů východně od hranice s Afghánistánem. V oblasti kromě bojovníků hnutí Tálibán operují i sunnitští ozbrojenci a další sektářské skupiny napojené na organizace Al-Káida a Islámský stát (IS).

Témata:  Pákistán sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy