Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U pobřeží Alžírska se utopilo nejméně 15 migrantů, dalších 19 osob pobřežní stráž zachránila

Itálie zachraňuje uprchlíky
Itálie zachraňuje uprchlíky
Foto: UNHCR

Alžír - Nejméně 15 afrických migrantů dnes zemřelo, když se jejich loď, kterou se snažili dostat do Evropy, potopila u alžírského pobřeží. Pobřežní stráži a orgánům civilní ochrany se podařilo zachránit 19 z 34 osob na palubě. Uvedla to státní tisková agentura APS. Informace o národnosti migrantů nejsou známé.

Podle alžírských médií loď vyplula z Maroka. Potopila se u pobřeží druhého největšího alžírského města Oran, které se nachází 450 kilometrů západně od hlavního města Alžíru.

Minulý týden alžírské ministerstvo vnitra uvedlo, že zemi sužuje příliv nelegálních migrantů ze zemí subsaharské Afriky, protože Evropa pomáhá bránit vyplutí lodí s migranty z Libye a dalších zemí, napsala agentura Reuters.

Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) od počátku roku do konce března zahynulo ve snaze dostat se přes Středozemní moře do Evropy téměř 500 migrantů.

Témata:  Alžírsko uprchlíci

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy