Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švédové dnes zadrželi dalšího člověka, je podezřelý z přípravy teroristického útoku

Švédská policie
Švédská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Stockholm - Švédská policie dnes na jihu země zadržela osobu podezřelou z přípravy teroristického činu. S odvoláním na státní zastupitelství o tom informovala agentura AP. Už v pondělí ve Švédsku zadrželi kvůli podezření z plánování atentátů tři osoby. Zda tyto případy spolu souvisejí, není jasné.

Zadržená osoba se narodila v roce 1987 a zdržena byla dnes ve městě Lund na jihu Švédska. Další detaily mluvčí státního zastupitelství Lars Morand neuvedl.

Není tak jasné, zda případ souvisí s pondělním zadržením tří osob původem z Uzbekistánu a Kyrgyzstánu ve Stockholmu a na severu Švédska. I tyto lidi policie podezřívá z plánování teroristických útoků.

Loni v dubnu uzbecký žadatel o azyl Rakhmat Akilov, sympatizující s džihádisty, zabil pět lidí, když najel do chodců na nákupní třídě v centru Stockholmu. Akilov se k činu přiznal, soudní proces s ním prozatím neskončil.

Témata:  Švédsko terorismus policie Švédsko zbraně

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy