Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kábul: Sebevražední atentátníci zaútočili na policejní stanice, několik zraněných

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Kábulem dnes v rychlém sledu otřásly tři silné výbuchy, po nich bylo slyšet střelbu. Podle úřadů se na různých místech afghánské metropole odpálili sebevražední útočníci. Útoky si vyžádaly nejméně šest zraněných, napsala agentura AP s tím, že bilance zřejmě poroste.

Terčem jednoho z útoků byla policejní stanice v centru hlavního města ve čtvrti, kde sídlí řada velvyslanectví a vládních úřadů, sdělilo afghánské ministerstvo vnitra. Dva sebevražední atentátníci se odpálili u vchodu do stanice.

"Na místo byly rychle přivolány sanitky a celá oblast byla uzavřena," prohlásil policejní mluvčí Hašmat Stanekzáí. Podle něj další z atentátů mířil na policejní stanici v západní části města.

V uplynulých týdnech zahynuly při sebevražedných útocích v Kábulu desítky lidí. Při zatím posledním atentátu 30. dubna přišlo o život 26 osob, včetně devíti novinářů.

Témata:  Afghanistán sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy